Kategorier
Uncategorized

3 gode råd til at klare dig godt til jobsamtalen

Hvis du vil klare dig godt til jobsamtalen, er det en god idé at forberede dig på de ting, som du vil blive spurgt om. Det er dog ikke alene dine svar, som er afgørende for, om du lander drømmejobbet – det har din fremtoning også. Læs her, hvordan du klarer dig godt til jobsamtalen.

En jobsamtale er en vigtig ting, som du helst skal mestre, hvis du vil lande drømmejobbet. Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan forberede dig, men generelt handler det om din udstråling. 

Hvis du er i tvivl om, hvad du kan gøre for at klare dig bedst muligt til jobsamtalen, følger her en række gode råd, som du med fordel kan gøre brug af, hvis du vil have de bedste forudsætninger for at få det job, du drømmer om.

#1: Det handler om fremtoning

Selvom vi generelt er vant til at høre, at det er det indre, der tæller, så er det ikke altid sandt. Det nytter ikke noget at troppe op til en jobsamtale i træningsbukser og se usoigneret ud. Det sender et signal om, at du ikke gør dig umage.

Hvis du vil have de bedste chancer hos din kommende arbejdsgiver, bør du gøre noget ud af din fremtoning. Køb et nyt sæt tøj, som matcher det signal, du gerne vil sende. Du kan eksempelvis få modetøj til kvinder her. Brug lidt ekstra tid foran spejlet om morgenen, så du klar til jobsamtalen.

#2: Forbered dig på eventuelle spørgsmål

Det er ikke hos alle virksomheder, jobsamtalen består af et interview, hvor du skal svare på forskellige spørgsmål. Det kan også bare være en snak om løst og fast. Alligevel er det en god idé, hvis du forbereder dig på eventuelle spørgsmål, så du er sikker på, hvad du skal svare.

Skriv nogle spørgsmål ned, som du synes er relevante, og forbered nogle gode svar på dem. Det behøver ikke at være særligt dybt, men det er eksempelvis vigtigt, at du kan forklare, hvorfor du gerne vil arbejde hos den virksomhed, du søger hos. 

Når du har tænkt over dine svar på forhånd, viser du, at du er velforberedt og gerne vil jobbet – og det er en god måde at vise din kommende arbejdsgiver, at du rent faktisk har tænkt over, hvorfor du søger hos dem.

#3: Se det som en samtale

Der er ingen grund til at være nervøs, før du skal til jobsamtale. Det kan virke grænseoverskridende, men hos de fleste virksomheder skal du blot ind til en stille og rolig samtale, hvor du langt hen ad vejen kan styre samtalen i den retning, du ønsker.