Kategorier
Uncategorized

Sådan vurderer du, om træpiller er pengene værd

Træpiller bliver brugt som brændsel i både pillefyr og -ovne. Her er tale om sammenpresset savsmuld og træspåner, og der findes mange forskellige typer. Brug disse simple råd, når du skal vurdere, om de er værd at bruge penge på.

Det kan være svært at vide, hvad man skal gå efter, når man køber træpiller. Generelt er der dog nogle forskellige faktorer, som det er en god idé at være opmærksom på, hvis du vil sikre dig, at du gør det køb, som er bedst i forhold til kvalitet og pris.

Herunder får du indblik i, hvordan en træpille bliver fremstillet, samt hvad den fremstilles af. Herudover får du samtidig et par gode råd, som du kan følge, når du skal vurdere kvaliteten af de enkelte træpiller, så du ved, hvad du skal være opmærksom på, før du køber dem.

Hvad er en træpille, og hvad er den lavet af?

En træpille bliver lavet af sammenpresset savsmuld og træspåner, og de fleste træsorter anvendes i produktionen. Det er dog typisk gran, bøg og fyr, som bliver anvendt, når der fremstilles træpiller. Det kan du alt sammen læse mere om her.

Træpiller er et CO2-neutralt brændstof, der stort set ikke bidrager til den øgede drivhuseffekt. De afgiver den samme mængde CO2, når de forbrændes, som træerne har optaget i skoven, eller som det ville afgive, hvis det lå på skovbunden og rådnede.

Der er altså ikke forskel på, hvorvidt træet ligger på skovbunden og rådner, eller om det brændes i et pillefyr eller i en pilleovn som træpiller. I hvert fald ikke, når det kommer til CO2-udledning.

Opløs i vand for at teste kvaliteten

Der må maksimalt være 1 procent lim i de træpiller, som produceres herhjemme. Hvis du vil have træpiller uden lim, kan du prøve at lægge dem i et glas med vand. Hvis den bliver opløst uden problemer, er der ikke lim i.

Herudover kan du forsøge dig med at lugte til træpillerne. Hvis de lugter af træ, burde den være god nok – det er lavet af et naturligt materiale uden for mange bindemidler i. Du bør altid købe træpiller fra et anerkendt mærke, hvis du vil være sikker på, at kvaliteten er i orden.

Spar penge på varmeregningen

Et pillefyr er en god varmekilde, da du i princippet kan spare op mod 80 procent af dine samlede udgifter til varme, hvis blot du benytter dig af et pillefyr i stedet for eksempelvis et oliefyr. Der er altså mange penge at spare, hvorfor det er en udgift, som vil tjene sig selv hjem igen på kort sigt.