Kategorier
DIY Hus&have

Guide: Dette skal du ordne på huset, før det bliver vinter

Når det bliver vinter, er det vigtigt, at du har gjort huset klar til kulde, frost og sne. Derfor bør du sikre dig, at alt er, som det skal være, før kulden kommer snigende. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal have ordnet, følger herunder en guide til, hvordan du klargør huset til vinterkulden.

Vinteren er snart over os, og det betyder, at du skal have gjort huset klar. Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis ikke du har ordnet din bolig, så den er klar til, at det bliver vinter og frostgrader. Herunder følger en guide, som du med fordel kan gøre brug af, hvis du vil sikre dig, at du har fået ordnet det hele.

Sådan holder du huset tæt og tørt

Det er hårdt for dit hus, når det regner, sner eller sneen tør. Derfor er det vigtigt, at du er påpasselig, når det bliver vinter, fordi det er sæson for netop disse tre ting. Hvis der trænger vand ind i din bolig, kan det have negative konsekvenser for boligen.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at sokkel, murværk og tag er klar til vinteren. Se efter, om der er revner eller sprækker, hvor vandet kan sive ind, så du er sikker på, at det kan klare vinterens hårde vejrpåvirkninger. Hvis vandet får lov til at løbe på facaderne, risikerer du, at det ryger ind i huset, hvilket kan forårsage skader, når det fryser.

Vandet skal kunne komme væk

Du bør fjerne blade og andet fra tagrender og nedløbsrør, så vandet har mulighed for at komme igennem og løbe frit. Det er vigtigt, da det på den måde ryger ned igennem nedløbsrøret og ned i kloakken i stedet for ned af din husfacade. Du kan læse mere om tagrenderensning her.

Herudover bør du tjekke ventilationskanaler og udluftningshætter. Når du tjekker dem, skal du sørge for, at der ikke er noget, der blokerer, så de rent faktisk kan ventilere. Det er vigtigt, for at huset ikke får vand og fugt, der ophober sig, som kan føre til skader.

Sådan undgår du frostsprængninger

Du bør isolere rørene i oversete rum, såsom loft og skunk, så du undgår frostsprængninger. Herudover bør du samtidig sørge for, at vandforsyningen er lukket for de vandforsyninger, der er placeret udenfor huset, så der ikke er noget vand, der fryser over vinteren. 

Når vandet fryser, udvider det sig, så rørene risikerer at sprænge, hvorfor det er yderst vigtigt, at du lukker for vandet og sørger for at få tømt det vand, der er tilbage i rørene. Det gør du ved at lade vandet løbe, når det er lukket.